Informatie aanvragen? Bel 14 0172 of Mail ons

Verkoop Zuidereiland

De verkoop van kavels op het Zuidereiland is per 1 november 2018 van start gegaan. Op het eiland zijn 33 kavels beschikbaar voor vrijstaande en twee-onder-eenkapwoningen. Deze ruime brede kavels komen in een parkachtige omgeving aan brede waterpartijen. Het Zuidereiland is gasloos en kent geen beeldkwaliteitsplan. Dat betekent dat kopers alle vrijheid hebben bij het ontwerpen van hun woning.

Direct naar overzicht kavels en prijzen Zuidereiland

Heeft u interesse in een kavel op het Zuidereiland? Maak dan een afspraak met onze kaveladviseur Peggy van Essen via 14 0172 of mail naar wonen@nieuwkoop.nl. Via www.ruimtelijke plannen.nl vindt u meer informatie over het bijbehorende bestemmingsplan.

Ruimtereservering Zuidereiland

Op het Zuidereiland is aan de noordoostkant ruimte gereserveerd voor een maatschappelijke voorziening, zoals bijvoorbeeld een school. Deze ruimte heeft een omvang van  circa 6.000 m2 en biedt voldoende ruimte voor een school, speelvoorzieningen en eventueel een sporthal vergelijkbaar met de Ringkant.

Deze locatie heeft een prima centrale ligging ten opzichte van de bestaande kern en heeft daarmee ook voordelen voor een veilige afwikkeling van autoverkeer, fietsers en wandelaars. Door de centrale ligging kan met een fiets/voetbrug vanaf de Roggeveldweg een verkeerveilige verbinding voor fietsers en voetgangers gemaakt worden. De afwikkeling van het autoverkeer vindt plaats via de Laan der Verwondering. Over de vormgeving van een eventuele school valt in deze fase nog niets te zeggen. In het bestemmingsplan wordt wel een bouwhoogte vastgelegd van 10 meter. Dit biedt ruimte voor een gebouw met twee bouwlagen.

Het duurt nog een tijd voordat er, in overleg met bewoners en partijen, een keuze wordt gemaakt of deze locatie hiervoor benut gaat worden of dat het de locatie van de voormalige Wegwijzer of de huidige locatie van de St. Nicolaasschool wordt. 

Wilt u meer informatie over de andere eilanden? Neem dan ook eens een kijkje op het Noordereiland en het Parkeiland.

Heeft u geen zin om zelf een woning te bouwen of te ontwerpen?
Op het Zuidereiland zijn acht mooie twee onder een kapwoningen ontworpen. Heerlijk gelegen aan het water waardoor u optimaal van de ruimte en zon kan genieten. Wilt u meer informatie over de woningen die gebouwd worden op het Zuidereiland?
Kijk dan op www.wonenophetzuidereiland.nl.

 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief