Voor meer informatie Bel 14 0172 of Mail ons

Voorzieningen

De dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop hebben een eigen karakter, waarbij de kleinere kernen profiteren van de voorzieningen van de grotere kernen. Het sport en verenigingsleven is in alle kernen heel actief.  Alle voetbalvelden worden voorzien van kunstgras.  Ook heeft de gemeente een aantal sporthallen waarin uiteenlopende sporten worden beoefend, een binnenzwembad met sauna en een openluchtzwembad, een manege, tennisbanen (binnen en buiten), hockeyvelden en een golfbaan. Uiteraard zijn er ook diverse watersporten mogelijk zoals surfen, roeien en zeilen.  .

Tijdens strenge winters is schaatsen de aangewezen sport in de gemeente Nieuwkoop. Er kan dan geschaatst worden op natuurijs of op de landijsbanen.

De kernen Nieuwkoop en Ter Aar hebben een uitgebreid winkelaanbod. Zo zijn hier verschillende supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo en Coop en diverse speciaalzaken voor uw dagelijkse versproducten. Daarnaast vindt u hier onder andere een HEMA, Kruidvat, Blokker, Marskramer, Primera en Zeeman. Ook voor kleding kunt u prima terecht in de boetieks.

Zorgvoorzieningen

In onze gemeente Nieuwkoop is de zorgverlening op een goed peil. Voor alle eerstelijnszorg kunt u binnen de gemeente terecht. Uiteraard zijn diverse huisartsen, apotheken en tandartspraktijken in Nieuwkoop gevestigd. Daarnaast zijn er twee verloskundige praktijken en een Centrum Jeugd en Gezin. Ook kunt u terecht bij logopediepraktijken, (kinder)fysiotherapiepraktijken, manueel therapeuten, podotherapie, natuurgeneeskunde en acupunctuur. 

Moet u onverhoopt naar het ziekenhuis? De regionale ziekenhuizen Alrijne met
locaties in Alphen aan den Rijn en Leiderdorp en het Hofpoort streekziekenhuis in Woerden verzorgen de opvang voor Nieuwkoop. Ook de academische ziekenhuizen in Leiden, Amsterdam en Utrecht zijn snel en goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Sportvoorzieningen

De meeste voetbalvelden zijn voorzien van kunstgrasvelden. De gemeente beschikt over twee zwembaden: binnenzwembad De Wel en openluchtzwembad De Aarweide.

U kunt voor alle sporten terecht in Nieuwkoop. Of u nu wilt paardrijden, tennissen, hockey, golfen of een liever een binnensport. Watersport vormt een belangrijk onderdeel binnen de gemeente en dan met name de actieve watersport als roeien, kanoën en zeilen. Ook nodigt het vrije landschap uit om een flink stuk te gaan fietsen of wandelen.

Daarnaast wordt Nieuwkoop regelmatig sportief op de kaart gezet door (grote) evenementen, zoals de triatlon, zeilwedstrijden van het Nationaal Regenboog Evenement en de unieke beddenrace.

Onderwijs

De gemeente Nieuwkoop biedt een ruime keuze aan basisonderwijs. In elke kern zijn 1 of meer goed bereikbare basisscholen. Elke basisschool  heeft een unieke aanpak en eigen sfeer die allemaal voldoen aan de moderne vormen van onderwijs. Zo staat in Zevenhoven en Ter Aar een Integraal Kindcentrum. Een Integraal Kindcentrum (IKC) is een samenwerkingsvorm waar onderwijs, kinderopvang en peuteropvang als een logisch geheel zijn samengebracht als ware het één organisatie. Het IKC is een multifunctioneel gebouw en heeft een sociale functie voor het hele dorp. U heeft dus volop keuze voor een school die past bij uw kind en uw opvoedingsidealen.  

Zijn uw kinderen iets ouder en klaar voor het middelbaar onderwijs? In de kern Nieuwkoop is een middelbare school voor kinderen met het schooladvies mavo of havo. Ook kinderen die techniek interessant vinden, kunnen hier terecht bij de unieke MetaalVakSchool. Daarnaast kunnen ze ook naar school in een van de omliggende gemeenten als Alphen aan den Rijn, Woerden of Uithoorn. Daar zijn diverse middelbare scholen beschikbaar die uw kind voorbereiden op het hoger onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs of een maatschappelijke positie. Er zijn ruime busverbindingen tussen de verschillende gemeenten en veilige fietspaden geschikt voor een sportieve rit naar school.

Binnen de gemeente kan uw kind ook prima terecht bij actieve voor- en naschoolse opvang locaties. Natuurlijk zijn er ook diverse kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief