Voor meer informatie Bel 14 0172 of Mail ons

Sfeer proeven

Fietsend door de oude, typisch Hollandse polders, voelt u zich helemaal vrij. De mooie aangelegde fietsroutes zijn uitstekend met elkaar verbonden. Onderweg kunt u galleries bezoeken of even uitrusten op een van de vele terrassen en genieten van uiteenlopende streekproducten.

Er zijn diverse bezienswaardigheden in onze gemeente. Wat dacht u bijvoorbeeld van een paardenmelkerij, een bloemenpluktuin of een heuse wijngaard? Ook kent elk van de dorpen wel een opvallend monument. Zoals bijvoorbeeld Nieuwkoop met 17e eeuwse gebouwen, zoals het Reghthuys en de Reghthuystoren. 

Wilt u meer weten over de geschiedenis van dit mooie gebied? Dan kunt u terecht bij verschillende musea en de oudheidkamer. De musea in de dorpen vertellen elk hun deel over ons unieke verleden van turfstekers en metaalbewerkers tot tuinders. 

Kortom; genoeg redenen om eens een bezoek te brengen aan de verscheidenheid aan dorpen die gemeente Nieuwkoop kent! U verveelt zich hier geen moment. Er is genoeg te ondernemen. 

Kies hieronder één van de dorpskernen uit en proef de sfeer van elk unieke dorp. U kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan onze gemeente en zo zelf ervaren hoe mooi het hier is. 

Zuidhoek

Nieuwkoop

Het oudste deel van Nieuwkoop bestaat uit lintbebouwing langs de Nieuwkoopse plassen (de Polder Nieuwkoop en Noorden). De Nieuwkoopse plassen zijn grotendeels een natuurmonument.

Bekijk Project
De Verwondering

Nieuwveen

Nieuwveen is een compact historisch dorp en ligt centraal in het Groene Hart. Het leuke aan dit dorp is dat er zich een golfbaan bevindt. Daarnaast is het dorp voorzien van allerlei gemakken.

Bekijk Project
Vivero

Langeraar

Langeraar valt vooral op door de enorme, monumentale katholieke kerk in het centrum, de Heilige Adrianus Kerk. Oorspronkelijk lag Langeraar in het verlengde van de Aardamseweg in Ter Aar.

Bekijk Project
Driekoppenland

Noorden

De unieke natuurgebieden zoals de Nieuwkoopse plassen en de Groene Jonker zijn kenmerkend voor Noorden, en de watervogel de Koet in het bijzonder. Bovendien heeft Noorden veel uitstekende fiets- en wandelpaden.

Bekijk Project
sfeerpagina-kern-ter-aar

Ter Aar

De huidige brug over het Aarkanaal neemt nog altijd een centrale plaats in Ter Aar in. Het dorp heeft van origine een agrarische kern. Vooral aan de Ringdijk zijn nog veel boerderijen te zien.

Bekijk ProjectWilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief