Voor meer informatie Bel 14 0172 of Mail ons

Evenementen

Nieuwkoop is een levendige gemeente, waar op het gebied van recreatie veel te doen is. Op de website van VVV Nieuwkoop staat alle informatie over wandelingen, bezienswaardigheden en evenementen.
Hieronder een korte opsomming van leuke evenementen op het gebied van sport en cultuur. 
  
 

Triatlon Nieuwkoop

In 1983 in Nieuwkoop de eerste Triathlon wedstrijd gehouden. Een halve triathlon wel te verstaan. Zwemmen in de Nieuwkoopse plassen, fietsen en lopen in de omgeving aan de rand van het Groene Hart. De belangstelling voor de triathlonsport groeide explosief. Wanneer eenmaal de inschrijving is geopend op 1 januari laait de triathlonkoorts weer hoog op. En begin juni is het dan altijd weer zover. Veel triatleten zien Nieuwkoop, als één van de weinige halve triathlons, zitten. Ieder jaar weer kunnen we reken op toppers, zowel bij de dames als bij de heren. Om iedere wedstrijd weer tot een succes te maken zijn veel vrijwilligers nodig. Na de zomervakantie begint een klein deel van deze vrijwilligers al weer met de voorbereidingen voor de wedstrijd van het volgende jaar. Meer informatie op www.triathlon-nieuwkoop.nl.
 

Feestweek Langeraar

De Stichting Kermis Langeraar bestaat al sinds 1923. En sinds die tijd organiseert de stichting jaarlijks een week vol feest. Natuurlijk ontbreekt de kermis en braderie niet. Maar er is meer. Zo wordt er jaarlijks een volleybal toernoei georganiseerd als ook een sublieme beddenrace! Daarnaast zijn er spetterende optredens in de tent. Meer informatie, foto's en het programma is te vinden op www.kermislangeraar.nl
 

Torenschuddersfeest

De 2e zaterdag van september staat Nieuwkoop op zijn kop. Iedereen die de beschikking heeft over een boot is die dag bezig met het versieren en optuigen daarvan. Wat wordt het thema dit jaar? In de ochtend is er een gezellige kunstmarkt op het Reghthuysplein. Rond 19.00 uur verzamelt alles wat kan varen zich bij de Meijebrug aan de Zuidkant en ter hoogte van restaurant De Watergeus aan de Noordkant. Vervolgens varen alle boten in lange slierten richting jachthaven Tijsterman. Een ludiek gezicht, dat jaarlijks veel bezoekers trekt - zowel op de kant àls op het water. De verlichte-boten-parade wordt rond 21.30 uur afgesloten met een spetterend vuurwerk op het water.
 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief