Informatie aanvragen? Bel 14 0172 of Mail ons

Evenementen

Nieuwkoop is een levendige gemeente, waar op het gebied van recreatie veel te doen is. Op de website van VVV Nieuwkoop staat alle informatie over wandelingen, bezienswaardigheden en evenementen.
Hieronder een korte opsomming van leuke evenementen op het gebied van sport en cultuur. 
  
 

Drie provinciën golf tour

Golf & Countyclub Liemeer heeft samen met drie andere golfclubs een ludiek arrangement samengesteld: de drie provincien tour. U speelt 9 holes op 4 schitterende banen in 3 Provincies in het Groene Hart. Golfclub Liemeer in Nieuwveen is bovendien uitgeroepen tot mooiste golfbaan van Zuid Holland. Meer informatie vindt u op www.golfclubliemeer.nl.
 

Triatlon Nieuwkoop

In 1983 in Nieuwkoop de eerste Triathlon wedstrijd gehouden. Een halve triathlon wel te verstaan. Zwemmen in de Nieuwkoopse plassen, fietsen en lopen in de omgeving aan de rand van het Groene Hart. De belangstelling voor de triathlonsport groeide explosief. Wanneer eenmaal de inschrijving is geopend op 1 januari laait de triathlonkoorts weer hoog op. En begin juni is het dan altijd weer zover. Veel triatleten zien Nieuwkoop, als één van de weinige halve triathlons, zitten. Ieder jaar weer kunnen we reken op toppers, zowel bij de dames als bij de heren. Om iedere wedstrijd weer tot een succes te maken zijn veel vrijwilligers nodig. Na de zomervakantie begint een klein deel van deze vrijwilligers al weer met de voorbereidingen voor de wedstrijd van het volgende jaar. Meer informatie op www.triathlon-nieuwkoop.nl.
 

Feestweek Langeraar

De Stichting Kermis Langeraar bestaat al sinds 1923. En sinds die tijd organiseert de stichting jaarlijks een week vol feest. Natuurlijk ontbreekt de kermis en braderie niet. Maar er is meer. Zo wordt er jaarlijks een volleybal toernoei georganiseerd als ook een sublieme beddenrace! Daarnaast zijn er spetterende optredens in de tent. Meer informatie, foto's en het programma is te vinden op www.kermislangeraar.nl
 

Torenschuddersfeest

De 2e zaterdag van september staat Nieuwkoop op zijn kop. Iedereen die de beschikking heeft over een boot is die dag bezig met het versieren en optuigen daarvan. Wat wordt het thema dit jaar? In de ochtend is er een gezellige kunstmarkt op het Reghthuysplein. Rond 19.00 uur verzamelt alles wat kan varen zich bij de Meijebrug aan de Zuidkant en ter hoogte van restaurant De Watergeus aan de Noordkant. Vervolgens varen alle boten in lange slierten richting jachthaven Tijsterman. Een ludiek gezicht, dat jaarlijks veel bezoekers trekt - zowel op de kant àls op het water. De verlichte-boten-parade wordt rond 21.30 uur afgesloten met een spetterend vuurwerk op het water.
 

Jazz aan de Plazz

Al jaren wordt Jazz aan de Plazz georganiseerd in de kern Noorden door de Rotary Club Nieuwkoop. Voor het evenement worden een flink aantal bekende jazz artiesten geboekt.
In de eerste decade van Jazz aan de Plazz ging de opbrengst naar kindertehuizen in Roemenie. Daarna zijn de gelden o.a. gegaan naar S.O.S. Kinderdorpen, een kinderproject in India, een ziekenhuis in Paramaribo, het plaatsen van automatische externe defibrillatoren (AED's) in de gemeente Nieuwkoop, alsmede naar diverse lokale projecten die allen in het teken stonden van kinderen. Meer informatie over Jazz aan de Plazz vindt u op www.jazzaandeplazz.nl.