Voor meer informatie Bel 14 0172 of Mail ons

Duurzaam wonen

De gevolgen van klimaatverandering zijn overal merkbaar. Om verdere opwarming van de aarde te voorkomen, moet iedereen zo snel mogelijk overstappen van fossiele brandstoffen (olie, gas) naar duurzame energie (wind, zon). Wist u dat onder andere door het koken en verwarmen op gas onze woningen zorgen voor bijna een kwart aan alle CO2-uitstoot in Nederland? Om de CO2 uitstoot te verminderen, heeft de landelijke overheid bepaalt, dat in het jaar 2050 woningen geen gasaansluiting meer mogen hebben. Naast deze belangrijke, ingrijpende maatregel, kunt u zelf ook al beginnen om uw huis duurzamer te maken. Dat klinkt natuurlijk simpeler dan dat het is. Want wat komt daar allemaal bij kijken? Het Duurzaam Bouwloket helpt u daarbij.

Duurzaam Bouwloket helpt u op weg 

Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijk tussenpersoon waar u terecht kunt voor informatie en ondersteuning naar een aardgasloze en energie neutrale woning. Via het bouwloket kunt u lokale gecertificeerde bedrijven vinden die kwalitatief goede producten leveren en de juiste kwaliteitskeurmerken in huis hebben. Bij het Duurzaam Bouwloket vindt u informatie, stappenplannen en subsidie mogelijkheden om uw bestaande woning duurzamer te maken. Het Duurzaam Bouwloket helpt u op weg! U kunt ook telefonisch contact opnemen via (072) 74 33 956.

Subsidie voor duurzame energie

De vele duurzame maatregelen zijn niet goedkoop, maar betalen zich uiteindelijk zelf terug. Om u bij de aanschaf alvast tegemoet te komen is er een landelijke subsidie voor kleine installaties voor duurzame energieproductie. De subsidie is beschikbaar voor zowel nieuwbouw als voor de bestaande bouw. De volgende maatregelen komen in aanmerking voor subsidie:

  • Warmtepompboilers
  • Hybride warmtepompen
  • Lucht-Water warmtepompen
  • Grond-Water en Water-Water warmtepompen
  • Zonneboiler systemen 

Benieuwd naar deze investeringssubsidie

Subsidie verduurzamen bestaande woning

Naast maatregelen die duurzame energie produceren, kunt u ook maatregelen treffen om energie te besparen. Die maatregelen betalen zich uiteindelijk ook terug, omdat er minder energie gebruikt zal worden. Ook voor deze maatregelen is er een landelijke subsidie. De subsidie is beschikbaar voor bestaande bouw en is alleen aan te vragen door woningeigenaren. U komt in aanmerking voor de subsidie als u minimaal twee van de onderstaande energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren:

  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie en/of bodemisolatie
  • Gevelisolatie
  • Hoogrendementsglas

Benieuwd naar de subsidie en financieringswijzer

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief