Buiten binnen de Randstad - Wonen in Nieuwkoop

Driekoppenland

Wonen rond een boomgaard/park. Een plek om te ontspannen en te wonen midden in een waterrijke natuur en toch centraal bij voorzieningen. Is dat ook uw droom? Dan is woningbouwproject DrieKoppenLand wellicht interessant voor u. 

Wonen in Noorden


Noorden is met circa 1.850 inwoners één van de kleinere dorpen binnen de gemeente Nieuwkoop en heeft van oorsprong lintbebouwing. Sinds begin 1600 wordt Noorden vaak in één adem genoemd met het dorp Nieuwkoop. Toch heeft Noorden een heel eigen karakter. De unieke natuurgebieden zoals de Nieuwkoopse plassen en de Groene Jonker zijn kenmerkend voor Noorden, en de watervogel de Koet in het bijzonder. Deze vogel vindt je dan ook regelmatig terug in het dorp.

In Noorden kunt u prima terecht voor de dagelijkse boodschappen. Ook biedt het dorp alle benodigde voorzieningen op het gebied van zorg, sport en basisonderwijs. De lokale horeca ondernemers verzorgen samen met actieve vrijwilligers en ondernemers regelmatig gezellige evenementen en feesten, die vanuit de hele omgeving bezoekers trekken. Een van de bekendere evenementen is de jaarlijkse Bluesroute.

Noorden staat, net als Nieuwkoop, bekend als Kunstenaarsdorp. Van oudsher trekken veel kunstenaars naar dit gebied vanwege het bijzondere licht. Bovendien heeft Noorden veel uitstekende fiets- en wandelpaden, onder andere als onderdeel van diverse knooppuntenroutes. Heerlijk om na het werken of tijdens de vrije dagen een stukje hard te lopen of de fiets te pakken en lekker te ontspannen in de mooie natuur. 

En het spreekt voor zich: ook Noorden ligt heel centraal ten opzichte van de grote steden en ‘om de hoek’ van Woerden. Ook in Noorden ben je letterlijk ‘buiten binnen de Randstad.’

Bestemmingsplan DrieKoppenland

Inmiddels is de zienswijze periode voor het ontwerp bestemmingsplan DrieKoppenland afgelopen. Het ontwerp bestemmingsplan is nu ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Het plan wordt behandeld in de Besluitvormende Raad van 14 september a.s. Het ontwerp bestemmingsplan is gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl

Geïnteresseerd

Bent u geïnteresseerd in Driekoppenland en wilt u meer informatie over deze prachtige locatie, neem dan contact met ons op. 

Andere locaties

Heeft u interesse in een van onze andere locaties? Neem dan een kijkje op een van onze andere projecten