Voor meer informatie Bel 14 0172 of Mail ons

Driekoppenland

DrieKoppenLand is een kleinschalige, gevarieerde woonwijk midden in de waterrijke natuur van het dorp Noorden. De woningen liggen rond een boomgaard met park. Een prachtige plek om te wonen voor jong en oud! Op deze pagina leest u meer over dit woningbouwproject. 

Wonen in Noorden


Noorden is met circa 1.850 inwoners één van de kleinere dorpen binnen de gemeente Nieuwkoop en heeft van oorsprong lintbebouwing. Sinds begin 1600 wordt Noorden vaak in één adem genoemd met het dorp Nieuwkoop. Toch heeft Noorden een heel eigen karakter. De unieke natuurgebieden zoals de Nieuwkoopse plassen en de Groene Jonker zijn kenmerkend voor Noorden, en de watervogel de Koet in het bijzonder. Deze vogel vindt je dan ook regelmatig terug in het dorp.

In Noorden kunt u prima terecht voor de dagelijkse boodschappen. Ook biedt het dorp alle benodigde voorzieningen op het gebied van zorg, sport en basisonderwijs. De lokale horeca ondernemers verzorgen samen met actieve vrijwilligers en ondernemers regelmatig gezellige evenementen en feesten, die vanuit de hele omgeving bezoekers trekken. Een van de bekendere evenementen is de jaarlijkse Bluesroute. 

Noorden staat, net als Nieuwkoop, bekend als Kunstenaarsdorp. Van oudsher trekken veel kunstenaars naar dit gebied vanwege het bijzondere licht. Bovendien heeft Noorden veel uitstekende fiets- en wandelpaden, onder andere als onderdeel van diverse knooppuntenroutes. Heerlijk om na het werken of tijdens de vrije dagen een stukje hard te lopen of de fiets te pakken en lekker te ontspannen in de mooie natuur. 

En het spreekt voor zich: ook Noorden ligt heel centraal ten opzichte van de grote steden en ‘om de hoek’ van Woerden. Ook in Noorden ben je letterlijk ‘buiten binnen de Randstad.’

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief