Informatie aanvragen? Bel 14 0172 of Mail ons

Centrum van de Randstad

De gemeente Nieuwkoop ligt in het centrum van de Randstad. Via de provinciale wegen zijn de belangrijke verkeersaders A4 en A12 snel en goed bereikbaar. Hiermee zijn de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam op ongeveer 30 minuten rijden bereikbaar. Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Woerden en ook Schiphol liggen op circa 20 minuten afstand. Het is dus echt buiten wonen, binnen de Randstad! U heeft alles onder handbereik en kunt toch genieten van de rust.

Fiets 

Nederland is een echt fietsland. En Nieuwkopers vormen daar geen uitzondering op. Geen wonder: door de vele fietspaden zijn de kernen en voorzieningen perfect bereikbaar. En ook Alphen aan den Rijn, Uithoorn, Woerden en Leiden zijn prima fietsend bereikbaar. Lekker genieten van de omgeving, de natuur, de dorpen en nog aan uw conditie werken ook. Door de gemeente Nieuwkoop lopen diverse recreatieve fietsroutes. Informatie over deze fietsroutes, wandelpaden en leuke bezienswaardigheden, kunt u vinden op: www.tipnieuwkoop.nl.

Openbaar vervoer

Door de gemeente Nieuwkoop rijden vier lijnbussen. Deze lijnbussen zorgen in combinatie met het overige vervoer, voor een goede verbinding tussen de diverse dorpen. Centrum van de randstad

  • lijn 147 volgt de route Alphen a/d Rijn – Aarlanderveen – Nieuwkoop – Zevenhoven – Noordeinde – Nieuwveen – Vrouwenakker – Uithoorn vice versa
  • lijn 101 volgt de route Nieuwkoop – Noorden – Woerdense Verlaat – Zegveld – Woerden vice versa
  • lijn 182 volgt de route Alphen a/d Rijn – Ter Aar – Woubrugge – Hoogmade – Leiderdorp - Leiden vice versa
  • lijn 184 volgt route Alphen a/d Rijn – Langeraar – Nieuwveen – Ter Aar – Alphen vice versa

Meer informatie over de tijden van deze buslijnen, kunt u vinden op OV9292. Via deze bussen zijn de NS stations van Woerden, Alphen a/d Rijn en Leiden goed bereikbaar. Waar geen lijndiensten rijden wordt het openbaar vervoer opgevangen door buurtbussen, Regiotaxi of OV-taxi. Informatie hierover kunt u vinden door te klikken op de desbetreffende websites. 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief