Informatie aanvragen? Bel 14 0172 of Mail ons

Buytewech-Noord

Aan de noordrand van het dorp Nieuwkoop voorbij park Buytewech, start de gemeente Nieuwkoop de ontwikkeling van het woningbouwproject Buytewech-Noord.

Waarom Buytewech-Noord?

Vanuit Nieuwkoop is er veel vraag naar nieuwe woningen. Buytewech-Noord voorziet in die vraag. Ook zijn veel Nieuwkopers de afgelopen jaren vertrokken naar omliggende gemeenten. Zij zouden graag terugkeren naar Nieuwkoop. Het project biedt ruimte voor ongeveer 290 woningen.

Volgende Fase Buytewech-Noord 

Op 12 juli 2018 heeft de gemeenteraad van Nieuwkoop het vlekkenplan ‘Polder’ voor Buytewech-Noord vastgesteld. Hiermee heeft de gemeenteraad het advies op basis van de uitkomsten van de sessies met de toekomstige bewoners, omwonenden en andere geïnteresseerden in Buytewech-Noord overgenomen. Ook zijn er hoge ambities inzake duurzaamheid vastgelegd. Het college van B en W heeft begin januari 2019 aangegeven dat het tijd is voor een volgende stap: het vlekkenplan en de duurzaamheidsambities uitwerken tot een integraal stedenbouwkundig plan.

Stedenbouwkundig plan

Zowel de woningtypes als de inrichting van de buitenruimte verwerken we in het stedenbouwkundig plan. Het gekozen vlekkenplan 'Polder' is het uitgangspunt geweest voor het stedenbouwkundig plan. Door de opzet van het plan zijn er kleine eilandjes ontstaan en blijven er duidelijke zichtlijnen vanuit de bestaande wijken naar het open polderlandschap. Park Buytewech wordt ten opzichte van het huidige park groter, zodat we een natuurlijke uitstraling met veel ruimte voor natuur en biodiversiteit creëren. Op deze manier zetten we al een stap in de goede richting met betrekking tot duurzaam wonen. Op 24 juni 2019 hebben we het stedenbouwkundig plan gepresenteerd.

Dit is een indicatie van het plangebied

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief