Voor meer informatie Bel 14 0172 of Mail ons

Bedrijvigheid

 

Gemeente Nieuwkoop kenmerkt zich sinds lange tijd door twee belangrijke sectoren: metaal- en glastuinbouw. Beide sectoren bieden veel perspectief voor het ondernemersklimaat. Gemeente Nieuwkoop is geschikt voor allerlei soorten ondernemers onder andere door het grote aanbod aan bedrijventerreinen. Dus niet alleen op het gebied van metaal- en glastuinbouw. 

Duurzaamheid

Het ondernemersklimaat van gemeente Nieuwkoop is heel gunstig. Er zijn relatief veel bedrijventerreinen en dat wordt ook nog uitgebreid. Bovendien stimuleert de gemeente allerlei ondernemersinitiatieven, vooral op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid een belangrijk speerpunt in het gemeentelijk beleid. We zijn een groene gemeente en willen dit ook blijven. In de ruimste zin van het woord. 

Diverse soorten bedrijven

Samenwerking met de ondernemers is erg belangrijk. Gemeente en ondernemers hebben elkaar nodig. Nieuwkoop is ook trots op haar ondernemers. Een groot aantal bedrijven is hier geworteld en als familiebedrijf al generaties lang in Nieuwkoop gevestigd. Maar ook weet Nieuwkoop ook nog voldoende nieuwe bedrijven aan te trekken. 

Centrale ligging

Keer op keer komt de centrale ligging als belangrijke vestigingsvoorwaarde naar voren. En de goede mogelijkheden om je als bedrijf te presenteren. De gemeente Nieuwkoop ligt middenin de Randstad. De A4 en A12 zijn snel en goed bereikbaar via diverse provinciale wegen. Hiermee zijn de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam op ongeveer 30 minuten rijden bereikbaar. Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Woerden en ook Schiphol liggen op circa 20 minuten afstand. U heeft als onderneming alles onder handbereik en toch kunt u profiteren van de rust. Niet voor niets staat gemeente Nieuwkoop ook voor 'Buiten ondernemen, binnen de Randstad'.

Ondernemersverenigingen

Bovendien heeft gemeente Nieuwkoop een diverse actieve ondernemersverenigingen. Deze worden gebundeld in Het Actieve Groene Hart Deze organisatie zich in voor ondernemers in de gemeente Nieuwkoop en biedt een toegankelijk netwerk. De aangesloten en samenwerkende ondernemersverenigingen zijn: Commerciële Club Nieuwkoop, Ondernemersvereniging Nieuwkoop-Noorden,  VOC Het Groene Hart West,Ondernemersvereniging Liemeer en ZO-Nieuwkoop. Het Actieve Groene Hart heeft een economische beleidsvisie opgesteld voor een innovatief, dynamisch en duurzaam ondernemend Nieuwkoop. Meer informatie over het Actieve Groene Hart, vindt u op www.actievegroenehart.nl

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief