Voor meer informatie Bel 14 0172 of Mail ons

"Het is altijd feest als ik hier kom!"

04-12-2019

Dit riep Claire Kalshoven tijdens een bezoekje aan de bouwput van DrieKoppenland. Samen met Juliën de Pater kocht Claire hier een vrije kavel met uitzicht op het natuurgebied Ruygeborg II. Dat ze Noorden niet wilden verlaten was vanaf het begin af aan duidelijk. Familie en vrienden wonen in de buurt en de voetbalclub (beiden lid van NSV) ligt om de hoek.

Claire en Juliën vertellen: “We zaten in eerste instantie in het CPO project ‘De Groene Koet’, maar onze wensen sloten niet helemaal aan bij de woningen in dit project. Zo wilden we graag grotere kamers, meer ruimte rondom het huis en uitzicht op het achtergelegen natuurgebied.” Gelukkig werden al snel nieuwe kopers gevonden voor het CPO project. “Dit kwam mede doordat de CPO plannen al redelijk concreet waren en de kosten in kaart waren gebracht. Dat maakte dat de nieuwe kopers makkelijk konden aanhaken.”

Vrije kavel met uitzicht

De wensen van Claire en Juliën pasten beter op een vrije kavel. “Deze kavel heeft een fantastisch uitzicht op Ruygeborg II en ook financieel gezien bleek dit haalbaar. Een architect heeft vervolgens onze wensen vertaald naar tekeningen. We wilden graag een huis met veel glas, zodat we mooi uitkijken op het achtergelegen natuurgebied. Ook wilden we graag een balkonnetje. Na een oriënterend gesprek met kaveladviseur Peggy van Essen, waarin we de bouwmogelijkheden op de kavel hadden besproken, is alles in een stroomversnelling geraakt”, zo vertelt het enthousiaste stel.

Kavel gekocht, en dan?

De begeleiding vanuit de gemeente verliep soepel. “Onze tekeningen pasten binnen de eisen die voor het project gelden, waardoor de omgevingsvergunning snel werd verleend. Ook qua inrichting zitten we op hetzelfde spoor.” Lachend vertellen ze dat ze op YouTube filmpjes hebben bekeken hoe keukenverkopers te werk gaan. Hoe je een goede verkoper herkent. Deze kennis heeft hen geholpen bij de aanschaf van de keuken en verschillende andere materialen. Het scheelt ook dat de periode tot oplevering nog even duurt, zo hebben zij alle tijd om alles goed uit te zoeken. Het hoogtepunt van de bouw was voor beiden het slaan van de eerste paal. Een mooie start richting het wonen in Noorden. “We vonden het ook heel fijn dat we mochten meedenken over de inrichting van de buitenruimte. Zo konden we tijdig ideeën inbrengen en kon dit nog worden aangepast.”

Claire en Juliën kijken er naar uit om volgend jaar zomer hun nieuwe huis te betrekken in het prachtige Noorden.

Wethouder Guus Elkhuizen is trots op dit project. “Het is goed voor Noorden dat zoveel jongeren hier kavels hebben gekocht en dat er enthousiast is gereageerd op de sociale huurwoningen. De volgende stap is een mooi park en wandelpad vanuit DrieKoppenland naar het nieuw aan te leggen 250 hectare groot natuurgebied Ruygeborg II. Daarnaast staat ook een facelift van het dorpsplein op het programma. Ik wens Claire, Juliën en vele anderen veel woonplezier in DrieKoppenland!”

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief