Voor meer informatie Bel 14 0172 of Mail ons

Laat ze niet inbreken!

16-07-2019

De vakantieplannen zijn rond en de koffers zijn ingepakt, klaar voor een fijne vakantie! Wilt u bij thuiskomst niet voor vervelende verrassingen komen te staan? Neem dan voorzorgsmaatregelen. 

Wie mag weten dat u op vakantie gaat?
Niet iedereen natuurlijk, kondig de vakantie dus niet aan op social media of voice mail. Vertel wél aan uw buren dat u op reis gaat. Zij kunnen dan een oogje in het zeil houden, zorgen voor planten, de post en 's ochtends en 's avonds de gordijnen openen en sluiten.

Zorg dat uw huis er bewoond uitziet
Stel een schakelklok in voor de verlichting in huis, vergeet de bovenverdieping niet en varieer in de schakeltijden.

Heeft u een oprit? Zorg dan dat er ook tijdens de vakantie een auto op geparkeerd staat; een eventuele tweede auto van uzelf of die van de buren. Met wat kopjes en kranten op tafel maakt het huis een meer bewoonde indruk. Ook wat rondslingerend speelgoed wekt de verwachting dat alle bewoners thuis zijn.

Geef klimmers geen kans
Via een kliko of ladder komt een inbreker met het grootste gemak op de 1e etage, zet die dus binnen. 

Sluit goed af!
Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels. Goede grendels en sloten hebben alleen nut als u ze ook echt gebruikt. Sluit dus altijd alle deuren en ramen en vergeet vooral niet wc-raampjes, de ramen en deuren van een garage en die van de bovenverdiepingen.

Laat geen sleutels aan de binnenzijde van het slot zitten. Een inbreker kan anders een raam inslaan en zo de deur openen of binnenkomen door de ‘gaatjes boormethode’.
Verstop ook geen sleutels onder de deurmat of in een bloempot, dit zijn geen geheime plekken.
Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht van voorbijgangers en zorg voor goede buitenverlichting.

Heeft u een schuifpui? Leg dan als extra beveiliging een balkje aan de binnenkant op de rails tussen de deurpost en de schuifpui, dan kan de schuifpui niet worden geopend.

We wensen u alvast een hele fijne vakantie!

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief