Informatie aanvragen? Bel 14 0172 of Mail ons

Extra hypotheek voor duurzaam maken woning

03-04-2018

Woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen kunnen dit jaar extra geld lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning. Dit betekent dat bij de aanschaf van een woning van bijvoorbeeld 200.000 euro de koper tot 12.000 euro extra kan lenen. Dit extra bedrag kan men gebruiken voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Heeft u een nieuwbouwwoning of een vrije kavel gekocht? Dan kunt u 25.000,- euro extra lenen voor het energiezuinig maken van uw woning. Het is daarbij belangrijk dat de woning energieneutraal wordt. Energieneutraal betekent dat de woning het gehele energiegebruik (exclusief de apparaten) zelf opgewekt. Dit heet gebouwgebonden energiegebruik. Daar hoort een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0 bij. Naast gebouwgebonden energiegebruik is er ook gebruikersgebonden energiegebruik. Dit is energiegebruik door apparaten die de bewoners zelf meenemen in het gebouw, bijvoorbeeld de wasmachine, koelkast en computer.

Naast energieneutraal zijn er ook Nul-Op-De-Meter (NOM) woningen. Bij een NOM woning staat de netto elektriciteitsmeter aan het eind van het jaar op nul. Dat betekent dat het huis over het jaar heen evenveel energie opwekt als gebruikt (zowel voor het gebouw als de gebruikers).

Gratis en onafhankelijk advies

Heeft u een woning op het oog of heeft u net een woning gekocht? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Nieuwkoop. Zij geven gratis en onafhankelijk advies over het duurzaam maken van uw woning. Stel uw vraag aan een adviseur door te mailen naar of bel naar 072 – 743 39 56.

Subsidie checken!

Voordat u aan de slag gaat met het energiezuinig maken van uw woning is het handig om te kijken welke subsidies er beschikbaar zijn. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidie check!

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief