Informatie aanvragen? Bel 14 0172 of Mail ons

Derde prijs in groencompetitie

26-09-2016

Nieuwkoop heeft op 21 september brons gehaald bij de verkiezing van het ‘Groenste dorp van Nederland’. Dat maakte Entente Florale bekend op de Groendag in Capelle aan den IJssel. Naast brons ontving Nieuwkoop een bijzondere waardering voor de aanpak van recreatie en toerisme. De jury roemde de samenwerking met de buurgemeenten, ondernemers en inwoners op het gebied van recreatie.

Op 27 mei bracht de jury een bezoek aan Nieuwkoop. De Entente Florale jury legde haar bevinden van het bezoek in een rapport vast en beoordeelde Nieuwkoop met een score van 7,4. Gemeente Nieuwkoop is blij met de bevindingen en gaat zeker aan de slag met de aanbevelingen om het dorp en de gemeente nog groener en duurzamer te maken.

De verkiezing ‘Groenste dorp van Nederland’ wordt jaarlijks georganiseerd door Entente Florale. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met het stimuleren van goede groenvoorzieningen in verstedelijkt gebied. Naast het groen kijkt Entente Florale ook naar cultuur historisch erfgoed, inrichting, natuur en landschap, recreatie en toerisme, en milieu en duurzaamheid.

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief